Poletište Drvar

Drvar, BiH - 80260

Kontakt telefon

(+387) 065 821 502

Kontakt e-mail

info@paraglajdingdrvar.com

Desant na Drvar 2023

Desant na Drvar 2023

Od 9. do 13. avgusta u Drvaru u Bosni i Hercegovini održano je međunarodno paraglajding takmičenje „Desant na Drvar“, koje je bilo test takmičenje za svijetski kup sljedeće godine, i ujedno državno prvenstvo Srbije i BiH. Učestvovalo je preko 60 pilota paraglajdera, od kojih 36 iz Srbije, koji su se borili za novog državnog prvaka u ovoj disciplini.

MARKO MILUTINOVIĆ JE DRŽAVNI PRVAK SRBIJE U PRELETU PARAGLAJDEROM

Pobjedu u generalnom plasmanu državnog prvenstva Srbije, nakon uspješno izvršena tri takmičarska zadatka, je ostvario Marko Milutinović iz Sportskog kluba „FlajFit“ Beograd. Drugo mjesto je osvojio njegov klupski kolega Mladen Nikolić, a treće mjesto Željko Ovuka iz KSLiB „Ares“ iz Beograda. U „sport“ klasi je najbolji bio Ninko Kljukovnica iz SPK „Berkut“ Vršac, ispred drugoplasiranog Miroslava Prodanovića iz SUVŠ „Zlatibor“ i trećeplasiranog Nebojše Rosića iz KSLiB „Ares“ iz Beograda. Ekipno državni prvaci su piloti iz SK „FlajFit“ iz Beograda, ispred KSLiB „Ares“ na drugom mestu i PK „Eol“ Kraljevo na trećem mjestu.

U ukupnom plasmanu takmičenja „Desant na Drvar“, na kome su učestvovali piloti iz Hrvatske, Amerike, Kine, Kazahstana, Slovenije, Bugarske, Koreje, Italije, BiH i Srbije, najbolji je bio Majk Lester iz Amerike, ispred Marka Milutinovića i Mladena Nikolića iz Srbije na drugom i trećem mjestu. U konkurenciji dama prvo mjesto je osvojila Inja Šporer iz Hrvatske, drugo mjesto Anamarija Lovrec takođe iz Hrvatske i treće mjesto Jingi Chen iz Kine. Ekipno poredak je bio isti kao i za DP Srbije – 1.“FlajFit“ Beograd, 2.“Ares“ Beograd i 3.“Eol“ Kraljevo. Na DP BiH najbolji je bio Branimir Mandić, pa Slaviša Lazarević na drugom mjestu i Mirvad Zenuni na trećem mjestu.

Organizatori Vazduhoplovni savez Srbije i Paraglajding klub „Drvar“, uz podršku Vlade Republike Srbije i Opštine Drvar su i ove godine upriličili dobro letenje i druženje pilota u prirodnim ljepotama Drvara i okoline, a prilika za novo okupljanje na istom mjestu će biti i naredne godine u istom i većem obimu kao do sada.

Tag :

Paraglajding klub Drvar

Share :

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *