Poletište Drvar

Drvar, BiH - 80260

Kontakt telefon

(+387) 065 821 502

Kontakt e-mail

info@paraglajdingdrvar.com

Novi državni rekord BiH u preletu paraglajdingom! 201,5 km! Drvar – Stolac

Drzavni rekord BiH u duzini paraglajding leta

Novi državni rekord BiH u preletu paraglajderom, Drvar – Stolac, 201.5 km! Danas su dvojica pilota iz Ljubuškog: Branimir Mandić i Kristijan Medić napravili prelet u dužini 201.5 kilometara!!

Branimir i Kiki, poletišvi u Drvaru sa poletišta Kruškovac,  letili su do Stoca u Hercegovini. Nestvaran rezultat, i predivan dan za paraglajding u Drvaru.

Ostali paraglajderi su uživali u sevdah letenju iznad najljepšeg grada na svijetu.

Iskrene čestitke od svih nas koji smo bili danas i letili u Drvaru: Tinka, Ćoke, Karaja, Šejo, Dejvid, Beki, Sale, Fadil, Andrej, Deki, Tino i Marko domaćin.

Drvar je sa pravom jedno od najatraktivnijih poletišta u regionu što potvrđuju i današnji preleti. Još jednom veliko bravo za Branu i Kikija i da naprave još bolji rezultat!

„Ovo je novi rekord u BiH i prvi put da je netko preletio 200 kilometara. Dan je počeo s malo jačim vjetrom pa smo malo kasnili na startu. No, nakon toga su se stvari poklopile. Išli smo rutom koju smo odredili još prije dva dana. Pratili smo prognozu i na kraju je sve ispalo dobro. Ja sam želio napraviti još više kilometara, ali Kristijan me malo odgovarao kako to baš i nije moguće s obzirom na puno planina i zahtjevan teren. Vjerujem da ćemo i mi jednog dana raditi poput kolega iz Hrvatske gdje je rekord 260 kilometara ili Srbije čiji su paraglajderi preletjeli 302 kilometra“, izjavio je Mandić nakon leta.

Tag :

Paraglajding klub Drvar

Share :

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *