Poletište Drvar

Drvar, BiH - 80260

Kontakt telefon

(+387) 065 821 502

Kontakt e-mail

info@paraglajdingdrvar.com

Polaganje za polaznike škole paraglajdinga 2020/2021

Polaganja za polaznike škole paraglajdinga 2020-2021

U nedjelju je završen praktični dio polaganja za polaznike naše škole paraglajdinga, čime je zaokružena kompletna obuka generacije 2020/2021. Ono na šta smo jako ponosni je činjenica da je, nakon pokušaja polaganja iz 2009. godine, naš klub „Cross Country“ iz Banjaluke, napokon uspio da organizuje i uredi sve detalje kako bi se polaganje radilo na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Nakon mnogo prepreka, uz nesebičnu pomoć Direkcije za civilno vazduhoplovstvo Bosne i Hercegovine (BHDCA) uspjeli smo da savladamo sve zadatke koji su se našli pred nama i zajednički uredimo sve propise i odgovorimo na zahtjebe u ovoj oblasti tako da možemo da održavamo obuku novih polaznika prema svjetskim standardima.

Isto tako, najdublje se zahvaljujemo i Vazduhoplovnom savezu Srbije, te gospodinu Ovuka Željku, koji nam je u cijelom procesu izuzetno pomogao, te lično vodio proces praktičnog dijela polaganja.

Domaćin polaganja za naše polaznike je bio Paraglajding klub „Drvar“ na čelu sa našim dragim Markom Zaračem, kojem se duboko zahvaljujemo na gostoprimstvu.

Ovo je veliki dan za naš klub jer smo dobili potvrdu da se višegodišnji trud isplatio, te da možemo nesmetano da rastemo i promovišemo ovaj sport na najbolji mogući način.

Hvala vam svima koji pratite naš rad i podržavate nas!
Vaš Cross Country!⛰️🪂

Tag :

Paraglajding klub Drvar,Škola paraglajdinga

Share :

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *